Featured Speakers & Talks @ Collision 2019

Below are some Speakers & Talks i choose to highlight and feature but there is over 600+ speakers 12 different tracks & hundreds of talks i picked out 3-4 each day you might find interesting. You can filter the talks schedule by your interest
https://collisionconf.com/schedule

TUESDAY MAY 21st

Life after Twitter
Centre Stage
Tuesday May 21, 11:30 – 11:55 (25min)
Kara and Ev discuss the next chapter for Medium, what excites Ev as an investor and entrepreneur.

Creativity and technology
Centre Stage
Tuesday May 21, 10:00 – 10:25 (25min)
Actor, director and cofounder of HITRECORD, Joseph Gordon-Levitt talks about the next chapter for the creative online community of over 700,000 people, and emphasizing creative collaboration over self-promotion.
Speakers
Joseph Gordon-Levitt
Actor, filmmaker & entrepreneur, HITRECORD

The next wave of digital marketing
PandaConf + ContentMakers
Tuesday May 21, 15:30 – 15:50 (20min)
Digital marketing is caught between changing consumer environment, evolving business demands, and a need to be more transparent. In this talk, Branch’s Mada Seghete and MediaCom’s Deirdre McGlashan will outline their roadmap for how digital marketing meets these challenges.

Snap’s vision for the camera
PandaConf + ContentMakers
Tuesday May 21, 10:30 – 10:50 (20min)
The democratization of augmented reality is throttling innovation and its widespread adoption. In this talk, Eitan Pilipski outlines the vision for a future where computing is no longer confined to a screen in our hand, it’s overlaid on the world around us.

WEDNESDAY May 22nd

Marketing multi-platform media brands
PandaConf + ContentMakers
Wednesday May 22, 11:05 – 11:30 (25min)
“Adapt or die” is a common refrain for those media brands still left standing as media consumption models change around them. This talk brings together three trailblazers who are mastering the multi-platform world.

Step inside the Spider-Verse
Centre Stage
Wednesday May 22, 12:40 – 13:00 (20min)
Join Pam Marsden, Head of Physical Production for Sony Pictures Animation, to discover what goes into creating an animated feature film. We’ll also get the inside scoop on how the team behind the Academy Award®-winning “Spider-Man: Into the Spider-Verse” went about creating an all-new visual language for animated storytelling.
Speakers
Pam Marsden
Head of Production, Sony Pictures Animation

Sports brands = media companies
PandaConf + ContentMakers
Wednesday May 22, 12:00 – 12:20 (20min)
As the dividing lines between in-house content and media reporting collide, we bring together three leaders to discuss the converging line between sports brands and media companies.
Speakers
Steve Lacroix
Executive Vice President, Minnesota Vikings
Bill Manning
President, Toronto FC
Humza Teherany
Chief Technology & Digital Officer, Maple Leaf Sports & Entertainment

In focus: PlayStation at the intersection of entertainment and technology
CIS stage
Wednesday May 22, 14:00 – 14:20 (20min)
PlayStation is investing in technology that empowers creators to push the boundaries of play while offering consumers an immersive gaming and entertainment experience. One area that demonstrates the company’s commitment is virtual reality. Join Dominic Mallinson, Sony Interactive Entertainment’s Global Head of R&D, Tanya Watson, Squanch Games’ Co-Founder and CEO, and Robin Hunicke, Funomena’s CEO, to learn how great content built on the foundation of innovative technologies enable new ways for players to interact and engage.

Condé Nast’s transformation to data-driven business
binate.io
Wednesday May 22, 14:40 – 14:55 (15min)
Creating a company environment where insights are shared in real time is critical to keeping up with high volume data creation and improving performance. Sorting and specializing the data allows the right person to quickly find answers. Learn how Condé Nast expanded its data science team to specialize in data-driven revenue streams and create new tools to better serve consumers.
Speakers
Karthic Bala
CDO, Condé Nast

THURSDAY May 23rd

Growing your cannabis company
Startup University
Thursday May 23, 13:25 – 13:45 (20min)
As more countries begin to legalize cannabis, the industry has become rife with competition. From hiring the best team, to finding the right strains and the best quality, our expert panellists have been through it all. Listen as they take us through the steps to growing your company in this nascent industry.
Speakers
Karson Humiston
Founder & CEO, Vangst

Perfecting your pitch: The secrets of wooing VCs
Startup University
Thursday May 23, 13:45 – 14:10 (25min)
How your pitch could make or break your startup. In this session, our panellists take us through mastering the art of pitching to investors.
Speakers
Chris Foster
President, North America, BCW Global
Jager McConnell
CEO, Crunchbase

Leadership lessons from top athletes and entrepreneurs
Startup University
Thursday May 23, 10:45 – 11:05 (20min)
Drawing on their success on the field and in the workplace, these three superstars discuss their determination and drive, leaving much food for thought for budding entrepreneurs.
Speakers
Terrell Owens
NFL Footballer & Entrepreneur, Terrell Owens

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *